duminică, 1 ianuarie 2012

RAMPAL LATOUR

0 comentarii
Sapunurile Rampal Latour se realizeaza in regiunea Provence inca din 1828 dupa retete traditionale bine pastrate si sunt pana azi o garantie a calitatii si a autenticitatii.

Varietatea de sapunuri cuprinde o gama de ingrijire cu esente fine din Provence si o serie certificata biologic ECOCERT. Aceste sapunuri hidrateaza pielea, rasfatand-o cu miresmele unice ale regiunii, gratie uleiurilor si esentelor din plante ce poarta amprenta unor creatori celebri de parfum din Grasse.

Sapunurile lichide de Marsilia sunt concepute special pentru a reda mainilor catifelarea. Cu un parfum discret, sapunurile lichide sunt realizate exclusiv din uleiuri din plante, fiind foarte bine tolerate de piele. Au efect hidratant, precum si revigorant sau relaxant.
Datorita componentelor si uleiurilor naturale toate produsele sunt 100% biodegradabile.

Istoria Rampal

in 1828 Pierre Rampal este mester sapunar la manufactura Court-de-Payen din Marsilia, cel mai puternic centru de productie a sapunului, oras renumit pentru calitatea produselor sale inca din 1650. Este o perioada interesanta in istoria sapunului. Dupa 20 de ani in care sapunul produs din ulei de masline s-a bucurat de un succes extraordinar, diminuarea acestei materii prime ii forteaza pe producatori sa gaseasca noi ingredienti pentru fabricarea de produse de inalta clasa. Incep sa importe si sa experimenteze cu uleiuri de arahide, rapita, palmier sau cocos.

Jacques Rampal, fiul lui Pierre va continua traditia familiei. La 1850 il gasim producand sapunuri tot in Marsilia. Pe acelasi drum va merge si fiul sau, Pierre Rampal. In 1885, acesta se muta de la Marsilia la Salon si lucreaza la fabrica de sapun Gounelle. in 1900 este distins cu medalii de aur la Expozitia Universala de la Paris pentru sapunul sau de Marsilia intitulat «La Côte d’Azur». Tot in aceeasi perioada Salon devine renumit ca primul centru de manufacturare a sapunului dupa Marsilia. Accentul tot mai puternic pus pe nevoia de igiena, sustinut de primele campanii publicitare din epoca face ca treptat sapunul sa devina un produs indispensabil.

In 1907, Pierre Rampal impreuna cu cei doi fii ai sai, pune bazele fabricii de sapun RAMPAL-FILS. Intre 1920 -1927 fabrica functioneaza sub numele de Rampal Frères, fiind condusa de François Rampal si fratele sau Jacques. Dupa 1927 e redenumita G. Patou si produce sub marca inregistrata «le policier». In 1935 incepe productia mini-sapunurilor de toaleta. In 1940 René Rampal preia conducerea fabricii de la unchiul sau, iar in 1950 i se alatura sora lui Germaine. Numele fabricii se schimba in Rampal-Jeunes si in 1951 se lanseaza productia samponului PATOU.

Treptat, manufacturile de sapun incep sa se confrunte cu competitori redutabili in persoana producatorilor straini de detergenti, un produs care, odata cu utilizarea pe scara tot mai larga a masinilor de spalat, incepe sa fie tot mai folosit de consumatori, in ciuda avertismentelor ecologistilor ca detergentii contin ingredienti chimici poluanti ce pot ataca pielea sensibila. Ca urmare a acestui fapt, in 1948 mai gasim doar noua fabrici de sapun deschise in Salon, intre ele si Rampal Jeunes.

In 1960 fabrica devine Savonnerie Rampal Patou. Productia se diversifica treptat, se lanseaza mini-sapunurile cu parfum natural, iar in anii 80 Rampal ajunge sa produca inclusiv fulgi de sapun pentru rufe si sapunuri lichide pentru ingrijirea corporala.

In 2004 se reinfiinteaza Savonnerie Rampal Patou in centrul orasului Salon. Aflat la varsta de 87 de ani, René Rampal ii transmite cunostintele sale lui Jean-Louis Plot. In 2005 se produc deja sapunuri sub marca inregistrata «Rampal Latour», iar in 2008 se lanseaza prima gama de sapunuri organice. Sunt redescoperite sapunurile de Marsilia si recunoscute efectele lor benefice, atat asupra organismului uman, cat si asupra mediului.

Click aici pentru vizualizarea tuturor produselor Rampal Latour din online shop-ul BB la Bord Boutique.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu